480950

480944

directie.surebeef@gmail.com

Vangbalstraat #1 Paramaribo,Suriname

Milieu

In lijn met de visie en missie van ons bedrijf heeft Sure beef N.V. een eigen standpunt over MVO geformuleerd:

“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” is de bedrijfsstrategie die streeft naar het juiste evenwicht tussen milieu, maatschappij en economie.

Elke dag streeft Sure beef N.V. naar verbeteringen in het productieproces en de logistiek die bijdragen aan een schoner milieu. Milieubewustzijn uit zich in ons bedrijf in het hergebruik van slachtafval, met name de export van huiden. Huiden worden normaal gesproken na het slachtproces op de stortplaats gedumpt. Om bij te dragen aan een schoon milieu is er ruimte om de huiden te exporteren, zodat ze hergebruikt kunnen worden door buitenlandse bedrijven. Verder wordt het bruikbare slachtafval (afgekeurd vlees en organen voor menselijke consumptie maar niet voor dierlijke consumptie) gebruikt om hondenvoer van te maken zodat het weer in de voedselkringloop komt. Het resterende restafval is gepland voor een project met biogas, zodat we daarmee ons gas kunnen produceren voor eigen gebruik om water te verwarmen. Dit restafval wordt vervolgens vermengd met ons afvalwater en het restafval wordt vergist tot biomeststof, die verkocht kan worden ten voordele van boeren.

Sure beef N.V. digitaliseert ook steeds meer haar facturen in plaats van ze af te drukken om papier en dus het milieu te sparen. Als we printen, doen we dat op FSC-gecertificeerd papier. Dit papier is gemaakt van oud papier of houtpulp uit goed beheerde bossen, waar zowel duurzaamheid als respect voor de lokale bevolking die afhankelijk is van het bos centraal staan. Warm water wordt opgewekt door zonneboilers in plaats van elektriciteit voor het productieproces. Een afvalwaterscheidingssysteem zodat we ons afvalwater kunnen hergebruiken, staat op de planning.

Vervoer
Voor ons Transport proberen we ons vlees zo efficiënt mogelijk te bezorgen, waardoor onnodige ritten worden vermeden. We hebben een goed onderhouden wagenpark, wat betekent meer efficiëntie, maar ook minder milieubelasting. Onze bestelwagens worden minutieus onderhouden en de bandenspanning wordt constant gecontroleerd om brandstofverspilling te voorkomen.